Благодаря за смелостта на Радостин Василев. Това каза министър-председателят Кирил Петков

...
Благодаря за смелостта на Радостин Василев. Това каза министър-председателят Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков: Най-важното сега е да имаме 121 депутати

Благодаря за смелостта на Радостин Василев. Това каза министър-председателят Кирил Петков пред публицисти по време на посещаване във Велико Търново. Думите му са във връзка публикуваната информация, че министърът на спорта в оставка е индивидът, който провежда депутати от " ИТН " да изоставен партията, след раздора в ръководещата коалиция. 

" Най-важното нещо, което всички ние сме се фокусирали, е да имаме 121 депутата, никой от тях да няма зависмоисти . Никой от тях да не стопира промяната в правосъдната система, никой да не стопира смяната в КПКОНПИ, да можем да приемем бюджета. Това, което видяхме през вчерашния ден, аз благодаря на смелостта на тези депутати и на Радостин Василев, че те споделиха: " Нашата преданост е към България и ние няма да допуснем замяна на концепциите, които ни бяха обещани, с някакви подмолни договки, някакви другарства от 20 години с хора като Орлин Алексиев, с някакви такива неразбираеми неща. Сега въпросът е техният образец да бъде последван от още 7 индивида " , изясни Петков.  

Относно срещата в дома на Радостин Василев , където са се водили диалози за овакантяване на " ИТН ", Петков разяснява: 

" От самото начало, преди да приказваме с който и да било , аз излязох и споделих, че в този момент ще търсим 12 самостоятелни депутата . Нямаше нищо подмолно. Аз ще продължа да приказвам с всеки, който взема решение, че в този миг България, в една политическа рецесия, в средата на войната, в енергийната рецесия, инфлацията, е най-безотговорното нещо да се направи. Сигурен съм, че ще срещнем повече хора, повече съидейници ", разгласи Петков.

" Чисто математически тук става дума за какъв брой хора , когато са създали клетвата като народни представители , ще застанат зад думите си ", съобщи Петков на журналистически въпрос, какъв брой хора още чака да го поддържат. 

" Продължаваме диалози с доста хора.Идеята е, всеки един да осъзнае голямата оговорност, която всеки в Народното събрание носи. Ако нямаме 22 закона признати до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда в българската стопанска система , актуализацията на пенсиите не се случва, младите фамилии не получават спомагателни данъчни облекчения , горивата не престават да са на тези високи цени . Едновременно с това би трябвало да продължи газовата диверсификация. Ако влезем в една поредност от избори, би било пагубно и загуба на историческо време. В момента всеки би трябвало да каже, аз за какво съм в това Народно заседание, каква е моята отговорност и към кой я нося тази отговорност. Това, което видяхме, че има смели хора, хора, които са виновни и в този момент се надявам техният образец да бъде последван ", добави Петков. 

" Аз не чух опасност. Опитват се да създадат инсиноации, записи. Това единствено по себе си е долно, когато записваш хора, с които си работил, с които си приказваш ", съобщи Петков във връзка записа, който Тошко Йорданов популяризира на брифинг в понеделник вечерта. В него се чува диалог сред спортния министър в оставка Радостин Василев и Христина Иванова. 

" Това, което се случва сега, е опит на хора, които доста дълго време са обогатявали сами себе си от публичните средства, от налозите на всичи , да запазят тази система. Ние с нашите сътрудници, съдружните сътрудници, сме решили да променим това. Вярвам, че рано или късно ще победим и вие ще растете в друга среда ", отговори Петков на въпроса на момиченце, дали е невъзпитано това, което се случва в страната.

" Всяка заран ставам и потеглям на работа с концепцията, че би трябвало да върша правилните неща, в които имам вяра и да съблюдавам правилата. И знаейки, че върша най-хубавото от себе си, към този момент какви резулатати от това ще дойдат, то не е напълно в мой надзор. Моята мотивация, моята задача е всяка заран да съм сигурен, че съблюдавам правилата си и давам всичко от себе си. ", изясни Петков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР